Viitorul Șelimbăr – Voința Sibiu 2-3 (GALERIE FOTO)

500x130papioaneSibiu
DSC_0209

text și foto: Adrian Brătoiu

Voința Sibiu și Viitorul Șelimbăr au oferit sâmbătă celor peste 150 de spectatori prezenți pe arena de pe Seviș un meci cu sare și piper. Cele trei puncte s-au dus la final în tabăra sibiană, ”alb-verzii” luându-și astfel revanșa pentru înfrângerea din meciul de debut în actuala ediție de campionat.

După o primă repriză excelentă și dominată total, Voința conducea cu 2-0 la pauză prin reușitele lui Spinciu, min. 7 (singur cu portarul, lansat de Frățilă), și Fernea, min. 23 (șut din prima după o pasă în fața porții a aceluiași Frățilă).

Gazdele au egalat rapid în partea secundă prin ”dubla” lui Paul Mila (min. 48 și 51). Sibienii nu s-au împăcat cu rezultatul și au dat lovitura în minutul 75 prin Dragoș Țențiu care a prins un șut senzațional din afara careului de 16 metri după o respingere în față a defensivei șelimbărene (video mai jos, min. 0.42).

DSC_0204”Basarabia e România”

Aproximativ 30 de suporteri ai Voinței Sibiu au încurajat echipa ”alb-verde” în mod organizat cântând pe întreaga durată a meciului. Galeria Voinței a afișat la începutul jocului și un banner dedicat zilei de 27 martie (devenită din acest an sărbătoare națională). ”Basarabia e România” a fost mesajul suporterilor cu referire la dorința de unitate și de reîntregire teritorială a românilor de pe ambele maluri ale Prutului. Interesant este că la Voința evoluează 2 jucători născuți în Basarabia.

La 27 martie 1918, Basarabia devenea prima provincie istorică românească care se unea cu România. A fost urmată în același an de Bucovina (28 noiembrie) și Transilvania (1 decembrie). Basarabia a fost ulterior ocupată forțat de Uniunea Sovietică la 28 iunie 1940. România a primit ultimatum să cedeze Basarabia și Bucovina de Nord în doar 4 zile sub amenințarea războiului însă sute de mii de români aveau să aibă de suferit în următorii ani ca urmare a campaniilor de persecuție (arestări arbitrare, torturi, execuții și deportări în gulagurile Siberiei): 57 000 de morți și peste 100 000 de deportați.

153 de lei în cutia ”Tu susții echipa?”

La acest joc, în cutia ”Tu susții echipa”, fanii Voinței au strâns 153 de lei bani care vor merge spre bugetul clubului. Cutia ”Tu susții echipa” este prezentă la fiecare meci în zona galeriei și reprezintă un mod de implicare directă a suporterilor în finanțarea clubului.

Voința Sibiu – Viitorul Șelimbăr 2-3
Stadion: Sevișul. Spectatori: 130. Vreme: răcoroasă. Arbitri: Arbitri: Răzvan Cucerzan, Marius Vlad, Andrei Tonca (toți din Sibiu). Observator: Ioan Negulei (Ocna Sibiului)

Viitorul Șelimbăr: Neacșa – Panțîr, Mila, Micu, Costan, Gehl, Morariu, Grigore, Corcoveanu, Costea, Constantinescu.
Rezerve: 1. Pînculescu, 17. Sbîrcea, 23. Fogoroș, 4. Deac, 21. Barabas, 18. Vladu
Antrenor: Lucian Tarcea

Voința Sibiu: Daneș – Marcu, Țugui, Câmpean, Spinciu, Muntean, Anghel, Frățilă, Țențiu, Tiric, Fernea.
Rezerve: 9. Budică, 13. Șerban, 21. Dabu, 14. Namesnic, 90. Pandea, 21. Kucsinski, 22. Stângu.
Antrenor: Cristian Cotoară

638 citiri, 1 astazi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *