Stadioane Sibiu

Stadionul Voinţa

LSS Voinţa Sibiu, echipa înfiinţată de suporterii sibieni, evoluează din 2013 pe stadionul Voinţa din cartierul Ştrand. Situat pe strada Vasile Cârlova, în apropierea râului Cibin, stadionul dispune o tribună cu aproximativ 2 000 de locuri, 3 terenuri de antrenament de dimensiuni diferite, şi pistă omologată pentru competiţii de Dirt-track.

Stadionul Municipal Sibiu

În 1927, pe latura sudică a parcului Sub Arini,  s-a dat în folosinţă Stadionul Municipal cunoscut la început sub numele de Stadionul de educaţie fizică.
Supus unor transformari majore în perioada 1977-1981, stadionul a fost dotat cu tribune de beton pentru 12 000 de spectatori. În 1982, vechea tribună acoperită din lemn a fost demolată capacitatea ajungând la peste 14 200 locuri. Sub vechea tribună funcţionează o sală de atletism. Stadionul dispune şi de o tabelă electronică.

Ultimele lucrări de modernizare au avut loc în vara anului 2011, odată cu promovarea echipei CSU Voinţa Sibiu în Liga 1. Au fost montate aproximativ 8 000 de scaune noi, de culoare verde, care, alături de cele vechi, au ridicat numărul scaunelor la peste 11 000. S-au efectuat lucrări de reabilitare la vestiare, sistemul de alimentare cu apă al spectatorilor, sistemul de supraveghere video.

Astăzi, pe acest stadion nu îşi mai desfăşoară activitatea niciun club de fotbal. Întreaga bază sportivă şi-a închis porţile evenimentelor fotbalistice după desfiinţarea echipei CSU Voinţa Sibiu, în noiembrie 2012.

Stadion Compa

Situată în cartierul Lazaret, baza Compa a găzduit de-a lungul timpului competiţii de dirt-track dar şi meciurile echipei Şoimii Sibiu (după anii ’80-’90). Dispune de o tribună nemodernizată formată dintr-un mal de pâmânt iar pe partea opusă exista o tribună cu gradene din fier demolată la începutul anilor 2000. În incinta bazei se mai aflau terenuri de zgură dar şi un poligon auto, astăzi abandonate. Se află în degradare continuă din anul desfiinţării echipei Şoimii Sibiu, 2001, an din care nu s-au mai organizat competiţii importante.

Mai multe fotografii cu stadionul Compa aici http://www.peluzasud.ro/ultima-casa-a-soimilor-galerie-foto/

Stadionul “Mecanica”

Situat în zona Marmeladă, cartierul Obor (ieşirea spre Mediaş). Găzduieşte astăzi jocurile echipei Continental Sibiu în Liga a IV-a dar şi clubul de juniori Interstar Sibiu. Are o capacitate de aproximativ 3-400 de locuri într-o tribună pe schelet metalic, parţial acoperită. În incinta bazei se mai află un teren mare (100m) de iarbă şi un teren sintetic (dimensiuni reduse). Dispune de un gazon foarte bun.

Stadion “Pietricica” – Terezian

Aici îşi desfăşoară meciurile de pe teren propriu în eşalonul 4 judeţean echipa Progresul Terezian. Stadionul se află în stare avansată de degradare. Are o tribună de beton care poate găzdui aproximativ 500 de spectatori.

Stadion “Aeroport”

Pe acest teren evoluează echipa de Liga a IV-a ASA Sibiu. Nu dispune de tribune.

 Stadion “CFR”

Situat în zona Broscărie, terenul de la CFR nu dispune de tribune. Astăzi se află în stare de degradare, nefiind folosit de nicio echipă din judeţul Sibiu. Din clădirea care odată servea ca vestiar au rămas doar pereţii, gardurile sunt rupte, gazonul este denivelat.

Stadion “Obor”

Situat la ieşirea spre Mediaş, lângă “Târgul de porci”, stadionul dispune de o tribună cu aproximativ 2 000 de locuri. În incinta bazei se mai află două terenuri de antrenament şi 2 terenuri de tenis.

6 Responses to Stadioane Sibiu

 1. mocca-fixer says:

  acum trebuie sa puna nocturna, scaune si sa puna in functiune tabela aia electronica….ca nu degeaba era cea mai mare din Romania

 2. LuTza says:

  Unul dintre cele mai frumoase stadione din Romania

 3. Alex says:

  dupa ce pune nocturna asteptam si echipa Nationala sa joace la Sibiu!!!

 4. chirca says:

  care stie unde in peluza sud e sectorul c ?

 5. Sibianul says:

  s-ar putea ca la meciul cu pandurii sa avem tabela electronica montata (declaratia d-lui hambasan)

 6. SERBU VASILE says:

  acum trebuie sa puna nocturna, scaune si sa puna in functiune tabela aia electronica….ca nu degeaba era cea mai mare din Romania

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

22026 citiri, 2 astazi